Bewegen & (na) kanker

 

Bewegen & (na) kanker is een programma voor Oncologische revalidatie, wat zich richt op de behandeling van mensen met kanker. De behandeling is niet gericht op de kanker zelf, maar op de gevolgen van deze ziekte en op de gevolgen van de behandeling. Het werkgebied van de (oncologie) beweegdeskundige is het bewegen en alles wat daarmee samenhangt.

 

Voor wie:

 

Kanker is een ingrijpende ziekte. Deze ziekte brengt tijdens en na de behandeling lichamelijke klachten met zich mee. Deze klachten kunnen zich uiten in:

 

• vermoeidheid en verzwakking na chemotherapie

• het minder goed kunnen bewegen van gewrichten en spieren na een operatie of bestraling

• pijnklachten

• klachten na radiotherapie (stralingsfibrose)

• problemen met de doorbloeding

• oedeemvorming

• spanningsklachten

• ademhalingsmoeilijkheden

Deze klachten hebben invloed op jouw leven en kunnen een belemmering vormen bij je dagelijkse activiteiten.

Revalidatie kan je helpen om voor zover mogelijk de belemmeringen op te heffen.

 

 

Waarom is dit programma zo uniek?

 

Het is het eerste programma dat therapeutische (kracht)oefeningen,  gezonde voeding en leefstijl combineert. Bewegen & (na) kanker is geen zwaar psychologische praatgroep, maar een beweegprogramma, met als thema ‘leren genieten van het leven ondanks de omstandigheden’.

Er is voldoende ruimte voor emoties, maar je zult merken dat het bewegen jou een positieve kijk geeft op je eigen lijf en het leven. Onderzoek heeft aangetoond dat al deze onderdelen gecombineerd moeten worden met educatie, gericht op het bereiken van een gezonde leefstijl. Naast educatie en bewegen blijkt ook gezonde voeding essentieel te zijn. Bewegen & (na) kanker is het eerste programma dat alle componenten die nodig zijn, combineert tot een harmonisch geheel. Bewegen & (na) kanker is gebaseerd op het principe van Fysio Physics: gezonde voeding en speciale training. Deze onderdelen zijn nauw op elkaar afgestemd en de lessen worden gegeven door speciaal hiervoor opgeleide trainer.

 

Training

 

Het sporten vindt plaats in groepsverband, maar soms is eerst een individuele fase nodig.

Het gaat om de juiste intensiteit en de juiste combinatie van oefeningen.