Maak van een gezonde leefstijl een gewoonte met Buiten Adem

11-09-2019

 

Door Femke Pierlo

 

DRUTEN -

Wil je van gezond eten en bewegen een gewoonte maken, maar wil of kan je dit niet alleen?

Bewegings- en voedingsdeskundige Fedosja Mencke, eigenaresse van Buiten Adem Sport en Leefstijl, kan je daarbij helpen. Met haar praktijkervaring in de sport-, voeding- en leefstijlbranche geeft ze je graag de handvatten om op een verantwoorde manier je gezondheid te verbeteren en vooral om het behaalde resultaat te behouden.

 

Het leefstijlprogramma van Buiten Adem is speciaal ontwikkeld voor mensen met overgewicht/obesitas, mensen met Diabetes type 2, mensen met een hoge bloeddruk en mensen die een maagverkleining hebben ondergaan. In minstens 24 weken wordt er samen naar gedragsverandering toegewerkt. In kleine groepen of individueel beweeg je 2 keer per week actief. Zo haal je alles uit het programma.

'Het sportaanbod is gevarieerd en sluit aan op persoonlijke behoeftes. Dat maakt het leuk' vertelt Fedosja.

 

Foto: John van Gelder

Daarnaast wordt je begeleid bij het aanpassen van je voedingspatroon. Dat begint met bewust worden van wat je eet aan de hand van een eetdagboek. 'Met kleine aanpassingen in het voedingspatroon kun je je leefstijl al verbeteren. Iedereen boekt vooruitgang op zijn eigen tempo', aldus Fedosja. Fedosja kijkt wekelijks naar de gemaakte stappen en geeft persoonlijke tips. De begeleiding in voeding en het sportprogramma worden ook afzonderlijk aangeboden.

 

Bewegen & (na)kanker

 

Fedosja is gespecialiseerd in oncologische revalidatie. Bewegen & (na) kanker is het eerste programma dat therapeutische oefeningen, fitness, gezonde voeding en leefstijl combineert.

Deze onderdelen vormen een harmonisch geheel.Het programma wordt in kleine groepjes gevolgd, wat motiverend is voor de deelnemers.

 

Vitaliteitstrainingen

 

De meeste begeleiding wordt aangeboden in Fedosja's eigen ruimte in Leefstijlcentrum de Remise in Druten. Daarnaast geeft ze regelmatig vitaliteitstrainingen bij bedrijven. Deze stimuleren medewerkers om bewust om te gaan met voeding en voldoende bewegen. Uiteindelijk zijn hier mooie resultaten mee te behalen, voor zowel bedrijf als werknemer.

 

 

Voor meer informatie:

Zie tarieven en rooster.

Buiten Adem heeft een nieuw interieur

01-06-2019

 

DRUTEN-

Vanaf Juni is de sport-boutique van Buiten Adem opnieuw ingericht.

 

 

Buiten Adem van start in Druten

20-02-2019

 

DRUTEN -

Met de start van Buiten Adem in leefstijlcentrum de Remise is Druten een klein-schalige sportgelegenheid rijker. Ondernemer Fedosja Mencke biedt vanuit haar sportzaal leefstijl- en beweegprogramma's voor specifieke doelgroepen, onder wie mensen met obesitas, diabetes II en kanker. Daarnaast verzorgt ze groepslessen voor senioren, zwangere vrouwen en pasbevallen moeders.

 

Met haar ervaring in de sport-,voeding- en leefstijlbranche geeft Fedosja deelnemers handvatten om op een verantwoorde manier hun gezondheid te verbeteren en het behaalde resultaat te behouden. 'De positieve benadering daarbij is ontzettend belangrijk. Werken aan je gezondheid kan je zoveel opleveren, maar sommige mensen vinden het lastig om die eerste stap te zetten. Door persoonlijke benadering, betrokkenheid, kleine groepen en programma's op maat hoop ik ook hén over de streep te trekken.' aldus Fedosja Mencke. Ze geeft aan dat het een kleine aanpassing  in iemand leef- en eetpatroon al veel kan bewerkstellen. Met haar trainingen en leefstijlprogramma's richt de Boven-Leeuwense zich op mensen die niet op een 'reguliere'

Foto: John van Gelder

sportschool terecht kunnen of zich daar niet thuis voelen. 'Mensen die chronisch ziek zijn bijvoorbeeld, mensen met obesitas, maar ook senioren.' Om de verschillende groepen deelnemers goed te kunnen begeleiden, volgde ze verschillende aanvullende opleidingen. Eén van haar specialisaties is het, op sportief vlak, begeleiden van mensen met kanker.

 

Leefstijlprogramma's

De leefstijlprogramma's voor mensen met overgewicht vormen vooralsnog de grootste tak binnen Buiten Adem. De programma's duren minimaal 24 weken, waarbij de deelndemers twee keer per week gezamenlijk sporten. Door het bijhouden van een voedingsdagboek krijgt men inzicht in wat men dagelijks eet en drinkt. 'Het doel van dit

en drinkt. 'Het doel van dit programma is mensen bewust te maken van wat ze eten en hoeveelze bewegen. Door stap voor stap aanpassingen te doen in hun leef- en eetpatroon bewerkstelligen we een gedragsverandering. En tot op heden levert dat zeer positieve ervaringen op'.

 

Binnenkort start Fedosja met een beweeggroep voor zwangere vrouwen. 'Geen pufcursus', benadrukt ze, 'maar op een leuke en verantwoorde wijze fit blijven tijdens de zwangerschap. Ook is het mogelijk om in groepsverband weer in vorm te komen ná de bevalling.

 

Voor meer informatie:

Zie tarieven en rooster.

Nieuws

E:info@buitenadem-sport.nl

algemene voorwaarden

T:06-42454115